Osmanlı’dan Günümüze Türk Mutfağında Su ürünleri Eğitimi Sertifika Programı

Program Koordinatörü: Prof. Dr. Aslı Cadun Yünlü

Eğitmenler:
Prof. Dr. Aslı Cadun Yünlü
Dr. Evren Burcu Şen Yılmaz

Eğitim Tarihi: Kayıtlarımız Devam Ediyor

Eğitimin Amacı: Amacı Osmanlı döneminden beri popüler olan su ürünlerinden yapılan yemeklerin tanıtılması ve öğretilmesi,  su ürünlerinde uygulanan geleneksel işleme yöntemleri hakkında bilgi vermek ve de su ürünleri tüketiminin mutfakta daha da arttırılması.

Eğitimin Hedef Kitlesi: 16 yaş ve üstü.

1.000,00

Ön Kayıt

Eğitimin İçeriği:

  • Türk Mutfağında Deniz Kültürü
  • Osmanlı Mutfağında Su Ürünlerinin Önemi
  • Geçmişten Günümüze Mutfakta Kullanılan Su Ürünlerinin Tanıtılması
  • Ön İşlemler, Geleneksel Su Ürünleri İşleme Yöntemleri (Tuzlama, Kurutma, Marinasyon, Lakerda, Tütsüleme )
  • Türk Mutfağında Pişirme Teknikleri

Eğitim Süresi: 18 Saat  (6 saat teorik-12 saat uygulama)


Eğitimin Kontenjanı: Minimum 5

Kontenjan durumuna göre engelliye %10 indirim uygulanmaktadır.

Kontenjan durumuna göre birinci derece şehit yakını ücretsiz faydalanabilecektir.


Eğitim Sonunda “EGESEM e-Sertifika”  verilir.

E-Devlet Sertifika Sorgulama: Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitimlerini 70 puan ve üzeri not alarak tamamlayan katılımcılar en geç 20 gün içinde sertifikalarını turkiye.gov.tr (e-Devlet kapısı) sistemine girdiklerinde sorgulama alanına “Ege Üniversitesi Sertifika Sorgula” yazılıp belge oluştur diyerek görüntüleyebilirler.                                                   

Aşağıdaki linke tıklayarak sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.               

https://turkiye.gov.tr/ege-universitesi-sertifika-sorgulama

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Osmanlı’dan Günümüze Türk Mutfağında Su ürünleri Eğitimi Sertifika Programı” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Skip to content