,

Dalından Sofraya Zeytin: Uygulamalı Üretici Eğitimi Sertifika Eğitimi

Program Koordinatörleri :

Doç. Dr. Bihter ÇOLAK ESETLİLİ

Doç. Dr. Nedim ÇETİNKAYA

Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Zafer CAN

Eğitmenler : 

Prof. Dr. M. Tolga ESETLİLİ

Doç. Dr. Bihter ÇOLAK ESETLİLİ

Doç. Dr. Nedim ÇETİNKAY

Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Zafer CAN

Dr. Onur BAYIZ

Ziraat Yük. Müh. Ekrem BALLI

Eğitimin Amacı: Bu kapsamlı ve yoğun eğitim programı ile zeytin üreticilerinin bilgi birikiminin artırılması, sürdürülebilir, verimli ve kaliteli üretim yapmalarının desteklenmesi hedeflenmektedir. Program, zeytin yetiştiriciliğinin tüm aşamalarını kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Zeytin gelişim dönemlerinin izlenerek, toprak ve yaprak analizine dayalı gübreleme planlarının hazırlanması, doğru budama teknikleri, hastalık ve zararlılarla entegre mücadele yöntemleri, hasat zamanının belirlenmesi ve hasat sonrası kaliteyi koruyacak işlemlerin ele alındığı eğitimde, teorik sunumların yanı sıra, saha uygulamalarıyla katılımcılara budama, toprak ve örneği alma, hastalık zararlı teşhisi, ilaçlama ekipmanı kullanımı ve hasat teknikleri gösterilecektir. Eğitim sonunda üreticiler, kendi bahçelerinde verimliliği artıracak, meyve ve yağ kalitesini yükseltecek, maliyetleri optimize edecek ve çevreye duyarlı üretim yöntemlerini uygulayabilecek donanıma sahip olacaklardır.

Eğitimin Hedef Kitlesi: Zeytin üreticileri, Urla Zeytin Kooperatifi Üyeleri, Tarım Danışmanları, konuya ilgi duyan Yüksek lisans ve Doktora öğrencileri

Ücretsiz Eğitim Kaydı:

T.C. UyruklularYabancı Uyruklular

Eğitim İçeriği:

  • Zeytin Yetiştiriciliği ve Önemi
  • Zeytinin Fenolojik Evreleri, İklim ve Toprak İstekleri
  • Toprak ve Bitki Analizleri
  • Zeytinde Bitki Besin Elementi Noksanlıkları
  • Toprak Analizine Dayalı Gübreleme
  • Zeytinde Budamanın Temel İlkeleri
  • Budama Zamanı ve Yöntemleri
  • Zeytin Hastalıkları
  • Zeytinde Entegre Zararlı Yönetimi (IPM)
  • Hasat Zamanı Belirleme (Yağlık ve sofralıkta olgunluk kriterleri)
  • Hasat Teknikleri (Elle, sırıkla, mekanik yöntemler)
  • Hasat Sonrası Depolama ve İşleme
  • Zeytin ve Zeytinyağı Kalitesi
  • Sürdürülebilir Tarımsal Üretim için Akıllı Tarım Teknolojileri
  • Soru-Cevap, Değerlendirme

Eğitim Süresi ve Zamanı: 16 Saat / Yüz Yüze

18.09.2025, Saat: 09:00-17:00

19.09.2025, Saat: 09:00-17:00


Eğitim Yeri: Urla Kadıovacık Köyü Kalkınma Kooperatifi Toplantı Salonu


Eğitimin Kontenjanı: Minimum 10  Maximum 50


Kontenjan durumuna göre engelliye %10 indirim uygulanmaktadır.

Kontenjan durumuna göre birinci derece şehit yakını ücretsiz faydalanabilecektir.


Eğitim Sonunda “EGESEM e-Sertifika”  verilir.

E-Devlet Sertifika Sorgulama: Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitimlerini 70 puan ve üzeri not alarak tamamlayan katılımcılar en geç 20 gün içinde sertifikalarını turkiye.gov.tr (e-Devlet kapısı) sistemine girdiklerinde sorgulama alanına “Ege Üniversitesi Sertifika Sorgula” yazılıp belge oluştur diyerek görüntüleyebilirler.                                                   

Aşağıdaki linke tıklayarak sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.               

https://turkiye.gov.tr/ege-universitesi-sertifika-sorgulama

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Dalından Sofraya Zeytin: Uygulamalı Üretici Eğitimi Sertifika Eğitimi” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Skip to content