Su Ürünleri Sektörü İçin Haccp eğitimi Sertifika Programı

Program Koordinatörü : Prof. Dr. Şükran Çaklı

Eğitmenler:                  
Prof. Dr. Şükran Çaklı
Prof. Dr. Aslı Cadun Yünlü
Dr. Evren Burcu Şen Yılmaz

Eğitim Tarihi: Eğitim tarihi duyurulacaktır.

Eğitimin Amacı: HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi ile gıda işletmelerinde mevcut olan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikelerin ortadan kaldırılması ya da kabul edilebilir seviyelere indirilmesi amacıyla gıda güvenliği yönetim sisteminin temel prensipleri katılımcılarla paylaşılmaktadır. HACCP eğitimi ile Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini kurmak isteyen işletmelerin uzmanlarına bilgi sunmak, sistem kurma konusunda beceri kazandırmak, HACCP sistemini kurmuş işletmelere ise kurmuş oldukları sistemi geliştirmek için gerekli becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır.

Ayrıca, HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri standardının dayandığı ilkeleri ve şartları anlatmak, Standardın maddeleri ile şirket faaliyetlerini ilişkilendirebilmek, değişiklik ve iyileştirme ihtiyaçlarını tespit edebilmek, planlayabilmek, uygulayabilmek ve geliştirebilmek, Gıda güvenliği yönetimini anlatabilmek ve Gıda Güvenliği Politikası, Gıda Güvenliği Hedefleri, Şirket hedefleri ve şirket yıllık hedefi arasındaki ilişkiyi kurmayı  amaçlamaktadır.

*Sertifika programı FDA’nın (2021) Balık ve Balık Ürünleri Tehlikeler ve Kontroller Rehberine göre hazırlanmıştır.

Eğitimin Hedef Kitlesi  : Su Ürünleri Sektörü Çalışanları, Gıda ve Su Ürünleri Mühendisleri ve Öğrencileri

3.000,00

Ön Kayıt

Eğitimin İçeriği:

  • Su Ürünleri Sektöründe HACCP Uygulamaları
    (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizleri)
  • HACCP’ in Geleneksel Yöntemlerle Karşılaştırılması
  • HACCP ile İlgili Tanımlamaları
  • Uygulamada HACCP Prensipleri
  • HACCP Planının Oluşturulması
  • HACCP Planının Yürütülmesi ve Korunması
  • Potansiyel Balık ve Balık Ürünleri Güvenliği Tehlikeleri
  • Biyolojik Tehlikeler
  • Parazitler
  • Kimyasal Tehlikeler
  • Skombrotoksin (Histamin) Formasyonu
  • Doğal Toksinler
  • Ağır Metallerin Tanımlanması
  • Çevresel Kimyasal Kontaminantlar ve Pestisitler
  • Fiziksel Tehlikeler
  • Su Ürünleri Endüstrisinde Hijyen
  • Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Sektöründe HACCP Uygulamaları

Eğitimin Kontenjanı: Minimum 10


Eğitim Süresi ve Yeri: 20 Saat  /  Zoom Toplantısı (Teorik) ve Ege Üni. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Lab. (Uygulama)


Kontenjan durumuna göre engelliye %10 indirim uygulanmaktadır.

Kontenjan durumuna göre birinci derece şehit yakını ücretsiz faydalanabilecektir.


Eğitim Sonunda “EGESEM e-Sertifika”  verilir.

E-Devlet Sertifika Sorgulama: Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitimlerini 70 puan ve üzeri not alarak tamamlayan katılımcılar en geç 20 gün içinde sertifikalarını turkiye.gov.tr (e-Devlet kapısı) sistemine girdiklerinde sorgulama alanına “Ege Üniversitesi Sertifika Sorgula” yazılıp belge oluştur diyerek görüntüleyebilirler.                                                   

Aşağıdaki linke tıklayarak sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.               

https://turkiye.gov.tr/ege-universitesi-sertifika-sorgulama

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Su Ürünleri Sektörü İçin Haccp eğitimi Sertifika Programı” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Skip to content